Over ons

Over het Familiebedrijf OSCAR VYENT

|Over ons
Over ons 2017-09-04T14:52:25+00:00

De befaamde worst van VYENT – Al ruim 40 jaar een begrip

De Grondlegger

OSCAR HUMBERT VYENT (beter bekend als Humbert) groeit op in district Para op voormalig Katoenplantage “Onverwacht”. Koken leert Oscar oa van zijn grootvader die bekend stond om zijn kookkunst. Al vroeg is duidelijk dat Oscar een talent heeft om heerlijke surinaamse gerechten te bereiden.

Toen Oscar begin jaren zeventig met zijn gezin naar Nederland kwam, miste hij in het kleurloze Nederland vooral de Surinaamse keuken. Gerechten zoals moksi alesi, surinaamse bami, roti en pom hadden de nederlanders nog nooit van gehoord. Zijn favoriete delicatesse surinaamse bloedworst was zeer moeilijk te verkrijgen.

Zijn passie voor lekker eten en koken zette hem ertoe zelf te experimenteren met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Zo ontwikkelde Oscar Vyent zijn eigen recept voor bloedworst, waarmee hij al snel naam maakte in de Surinaamse gemeenschap.

Overal vond je de worstenkraam van Vyent – op feesten, bij evenementen en steevast op het jaarlijkse Kwakoe festival in Amsterdam Zuidoost, waar ook andere culturen kennismaakten met het begrip ‘Worst van Vyent’.

Inmiddels is OSCAR VYENT uitgegroeid tot een familiebedrijf waarin kwaliteit en duurzaamheid de boventoon voeren. De familie Vyent koestert de unieke smaakbeleving van de authentieke Surinaamse keuken en heeft als missie zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een stukje surinaamse cultuur.

OSCAR VYENT in de media

“Voetbal, cultuur en smullen van bloedworst op Kwakoe Zomerfestival.”